Voor veel bedrijven is het na dé drukke decembermaand altijd even weer rustig voor je bedrijf. Natuurlijk fijn weer om even bij te komen, maar financieel voor je als ondernemer een stuk minder. Hoe kun je in deze maanden toch nog gasten ontvangen en je activiteiten (goed) gevuld houden?

Spreiding over meerdere verdienmodellen

In ons vorige artikel hebben we eigenlijk een van de belangrijkste punten al genoemd; het combineren van meerdere activiteiten tot een arrangement. Zo heb je binnen je onderneming meerdere verdienmodellen wat elkaar kan aansterken.

Wie is er niet gevoelig voor; korting!

In deze rustige maanden willen je gasten wel iets leuks gaan doen. Maar we blijven Nederlanders en houden onze hand na de duurdere maanden iets meer op de knip. Als ondernemer kun je hier makkelijk op in spelen door juist kortingen te geven op je activiteiten.

Zo zet je de drempel wat lager voor je gasten om toch iets te ondernemen in deze rustige periode. En als je gasten éénmaal binnen zijn kun je wellicht de omzet stimuleren door ze bijvoorbeeld te verleiden met een speciaal drankje en/of hapje tegen een leuke prijs.

Kijk kritisch naar je eigen bedrijf

Het is ook belangrijk om even kritisch te kijken naar de efficiëntie binnen je bedrijf. In de rustige periode is bijvoorbeeld de personeelsplanning iets een mooi voorbeeld. Kijk eens terug naar voorgaande vergelijkbare periodes vergeleken met de activiteiten. Hoeveel personeelsleden heb je nu daadwerkelijk nodig voor een mooie balans tussen werkdruk en bezetting? Let op! Natuurlijk mag dit nóóit afbreuk doen aan de beleving van je gast.

Doe wat met feedback van afgelopen jaar

Als ondernemer wil je natuurlijk inspelen op de markt en je gasten. Hoe kun je dit beter doen dan om toch nog even terug te kijken naar afgelopen jaar? Je zult vast en zeker feedback hebben ontvangen vanuit je gasten over de aangeboden activiteiten. Kijk hier eens goed naar wat je gasten juist erg leuk vonden en misschien belangrijker wat juist niet. Door hier met een kritische blik te laten kijken kun je wellicht aanpassingen doen binnen de activiteit.

Om bovenstaande nog beter te kunnen inschatten maak je gebruik van de data die je hebt verzameld met je reserveringssysteem.  Wanneer je deze niet hebt binnen je bedrijf is het slim om hier wellicht eens met ons om tafel te zitten. Met Nostium verzamel je namelijk het hele jaar door belangrijke data voor je onderneming. Zonder dat het je moeite kost (!)

Met behulp van widgets en rapportages verzorgen we meer inzicht in je bedrijf. Zo weet je eenvoudig welke activiteiten of arrangementen erg populair zijn binnen je bedrijf. Maar ook weet je welke tijden er onder je gasten populair zijn om een activiteit te boeken. Met alle beschikbare data krijg je als ondernemer meer inzicht binnen je bedrijf waarmee je nog beter kan sturen tot efficiëntie en omzet!  Zelfs in de “rustige”-periode!

2020 goed beginnen?

Neem dan contact met ons op

2 januari 2020 door Nostium Nostium

Ook starten met Nostium?
Ontvang je persoonlijke offerte!

Neem contact met ons op