De situatie is helaas zo dat de markt, net zoals vele andere, waar we ons in begeven nu op behoorlijk op slot zit. Veel activiteiten mogen simpel weg niet meer of kunnen in de praktijk niet veilig gehandhaafd worden. Vanuit een ondernemersperspectief is het aanbieden van diverse activiteiten is gewoon niet rendabel genoeg. Juist daarom is het mooi om te zien dat in deze periode diverse mede-ondernemers kansen zien en deze ook durven te nemen. Ze herevalueren het aanbod van activiteiten, kijken kritisch naar de bedrijfsvoering of starten juist nu met het creëren van een stabiele basis voor straks.

Zo ook een van onze nieuwe klanten; Peter de Ruijter en zijn team van de Hoge Heide in Vlijmen. In het midden van de corona periode heeft Peter het besluit gemaakt om te starten met ons reserveringssysteem. En waarom juist nu? Dat kunnen we natuurlijk Peter het best zelf laten vertellen;

Tijdens de 1e lock-down hebben een stapje terug gedaan om ons bedrijfsvoering te evalueren. Op dat moment zijn we vooral gaan kijken naar wat kunnen we nog wel onze gasten kunnen aanbieden op een veilige manier. Het was natuurlijk wel zo dat wat we willen aanbieden moet passen bij ons bedrijf. Je kunt natuurlijk wel (tijdelijk) een leuk idee hebben, maar als het afbreuk doet van je bedrijfsimago dan doe je dat natuurlijk liever niet. En in deze eerste periode staat je bedrijf wel even op zijn kop met in eerste instantie vaste kosten en weinig tot geen omzet.

Met mijn team van 7 vaste medewerkers hebben de koppen bij elkaar gestoken. In een groepssessie hebben we allemaal per persoon twee activiteiten mogen voordragen. Bij iedere activiteit werd er gekeken naar;

1. Pas het binnen ons bedrijf?
2. Kunnen we de huidige & aankomende COVID-19 maatregelen in acht nemen?
3. Is het mogelijk en haalbaar binnen de huidige mogelijkheden die ons bedrijf kan bieden?
4. Kunnen we het eenvoudig aanbieden en eventuele combineren met bestaande activiteiten die nog wel door kunnen gaan?

Nadat deze ideeën werden beoordeeld zijn we met de haalbare opties direct gestart om deze te ontwikkelen en in te regelen. Naast dat we zijn gestart met onze broodjesservice (die vanaf deze week ook nog worden gebracht in onze nieuwe bezorg-TukTuk), zijn er natuurlijk ook activiteiten die we online willen aanbieden via een reserveringssysteem.

En hier zat voor ons tijdens de 1e lock-down al een probleem. We konden moeilijk onze nieuwe activiteiten snel en gemakkelijk instellen en dus aanbieden aan de gast. Je ziet in deze periode helaas dan ook de beperkingen en flexibiliteit van je leveranciers en mede-ondernemers. Dit heeft me er tot toe gezet om de stap met het reserveringssysteem van Nostium door te zetten. Nostium geeft me juist wel de vrijheid om snel nieuwe activiteiten aan te maken en bestaande activiteiten opnieuw in te stellen. Samen met de makkelijke integratie in onze (nieuwe) website konden activiteiten en zelfs complete arrangementen eenvoudig aangeboden worden. Huidige activiteiten konden eenvoudig aangepast worden om zo te voldoen aan de nieuwe regels die op wekelijkse basis kunnen veranderen.

Dit geeft me dus een efficiënt systeem waarbij ik dus problemen eenvoudig kan oplossen en ook kansen zie. Natuurlijk kregen we in de 1e lock-down ook een hoop terechte vragen van onze gasten zoals: “Gaat mijn reservering nog wel door?”, “Wat gaat er gebeuren met mijn betaling?” en “Kan ik een voucher krijgen?”. Voor deze laatste vraag kon ik nu een mooie oplossing aanbieden. Gasten die al gereserveerd hadden krijgen nu een voucher die ze niet alleen kunnen inleveren tegen dezelfde geboekte activiteit, maar ze krijgen de vrijheid om dit bij iedere activiteit in te leveren bij een volgende reservering. Zo kan ik de gast op een ander moment alsnog verwelkomen binnen ons bedrijf.

In deze 2e lock-down ben ik dus voorbereid op het eventuele nieuwe maatregelen en aanpassingen. Nu heb ik een duidelijke visie met mijn bedrijf van de aangepaste mogelijkheden. En kunnen we iets nieuws aanbieden? Dan kan ik ook die mogelijkheid met het reserveringssysteem van Nostium realiseren! Juist nu wil ik “knallen”!

En naast Peter zijn er nog meer ondernemers die het aandurven. Ze vragen een online demonstratie aan via onze website en kunnen daarna snel starten. Maar ook als bedrijf zien nu diverse kansen om flinke stappen te zetten met ons eigen ontwikkelteam. We zijn inmiddels opgeschaald met onze beschikbare ontwikkeluren en kunnen zo nog meer nieuwe wensen en verbeteringen aanbrengen in ons systeem. Dit leidt tot (bijna) iedere week een nieuwe release met daarin nieuwe functionaliteiten en diverse klantenwensen.

Zo willen we samen met onze klanten snel inspringen op nieuwe veranderingen en klaar zijn wanneer we weer mogen! Wil je ook kijken naar de mogelijkheden voor nu en voor straks met Nostium? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een online demo of geef ons een belletje. We helpen je graag!

 

 

4 november 2020 door Nostium Nostium

Ook starten met Nostium?
Ontvang je persoonlijke offerte!

Neem contact met ons op