Dat je met het reserveringssysteem Nostium meerdere activiteiten kunt beheren vanuit één systeem dat weet je natuurlijk al! In de komende periode zullen we regelmatig een blog plaatsen om juist te laten zien hoe specifieke activiteiten gemakkelijk ingericht kunnen worden met Nostium.

Starten met inrichting van je banen

Wanneer je begint met de basisinrichting van Nostium maak je een accommodatie aan die aansluit op de indeling van je bowlingbaan. Hierin specificeer je het aantal losse bowlingbanen en het minimale en maximale aantal gasten die kunnen deelnemen op een baan. Nostium zal deze informatie gebruiken om straks de correcte verdeling te kunnen maken op basis van de reservering.

Een leuke feature is dat je ook rekening kunt houden met de slijtage en onderhoud van de losse bowlingbanen. Het systeem gaat namelijk de banen zo gelijk mogelijk proberen te verdelen op basis van het aantal reserveringen. En is een baan even niet beschikbaar? Dan kun je hem simpel op non-actief zetten. Het aantal banen dat je natuurlijk aanmaakt, mag je helemaal zelf weten.

Tip! In deze coronaperiode kun je dus ook simpel voldoende ruimte creëren door tussenliggende banen uit te schakelen. Het reserveringssysteem zal dan automatisch de banen met voldoende afstand reserveren.

Het aanmaken van de bowlingactiviteiten

Om de banen straks te vullen dienen activiteiten aangemaakt te worden zoals Bowlen, Disco Bowlen of misschien wel 3D Bowlen. Dit doe je door hiervoor een activiteit helemaal naar wens in te stellen.

Tijdsduur

Een handige functionaliteit is dat je gasten zelf de tijdsduur van de activiteit kunt laten bepalen. Dat doe je door de tijd instelbaar te maken en aan te geven in stappen wat de tijdsduur mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld; de standaard tijdsduur is 1 uur, maar de gast kan zelf bepalen tussen 1 uur – 3 uur in stappen van 30 minuten hoe lang de activiteit mag duren. Zo selecteert je gast eenvoudig bij het reserveringsproces bijvoorbeeld 1,5 uur.


Met deze mogelijkheid hoef je dus niet voor iedere tijdsduur een aparte activiteit aan te maken. Dit is handig want zo worden alle omzetten en berekeningen allemaal geregistreerd op één en dezelfde activiteit.

Verdeling van de banen

Dan mag je aangeven hoe deze activiteit verdeeld kan worden over de bowlingbanen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat reserveringen met meerdere banen altijd naast elkaar zitten (wat wel zo gezellig is) en wie het aantal banen mag bepalen. Laat je het bijvoorbeeld bereken door ons reserveringssysteem of geef je de gast de keuze.

Voor een activiteit zoals 3D bowlen is er natuurlijk een bepaalde techniek aanwezig die deze effecten verzorgt. Nu kan het zo zijn dat deze techniek alleen beschikbaar is op bijvoorbeeld baan 1 en baan 2. Dat is voor het systeem geen probleem dan geef je aan bij de activiteit dat deze exclusief gekoppeld zijn aan bepaalde banen.

Prijsberekening

Op basis van de dag en/of het tijdstip kan de prijs van de banen natuurlijk verschillen. Binnen Nostium kun je dit allemaal eenvoudig instellen. Je geeft aan hoe de prijs berekend moet worden dus op basis van het aantal banen per uur bijvoorbeeld. Het systeem zal dan de juiste prijs berekenen op basis van de reservering en de tijdsduur van de activiteit. We houden zelfs rekening met de reserveringen die tussen beide tijdsinstellingen zitten om dan een correcte prijs te berekenen.

Daarnaast kun je ook nog eens aangeven op datum en tijd dat er een alternatieve prijs is dan de normale weekprijs. Zo kun je bijvoorbeeld een feestdag combineren met een speciale prijs.

Laat die reserveringen maar binnen komen!
Nu staat de activiteit helemaal beschikbaar en kunnen je gasten genieten van activiteit op je bowlingbaan. De activiteit kunnen ze volledig online reserveren en het systeem zal altijd de actuele mogelijkheden tonen inclusief prijzen aan je gast tijdens dit proces.

Zo zie je dus dat Nostium op een heldere manier diverse activiteiten in bowlingbanen kan aanbieden. Daarnaast kun je deze gemaakte activiteiten eenvoudig bundelen tot een uniek arrangement of per activiteit nog een stukje bijverkoop promoten.

Heb je dus activiteiten met bowlen of combinatie ervan? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een demonstratie van ons product. Dit kan eenvoudig online of zelfs op locatie! We laten je graag alle mogelijkheden en het gebruikersgemak van reserveren met Nostium.

6 augustus 2020 door Nostium Nostium

Ook starten met Nostium?
Ontvang je persoonlijke offerte!

Neem contact met ons op