Iedere markt is volop in beweging want alles moet snel, makkelijker en gebruiksvriendelijker. Een gast weet inmiddels goed wat hij wil én wanneer hij dit wil. Als ondernemer in de vrijetijdsbranche wil je daar op kunnen inspelen, maar geen afbreuk doen aan de gastbeleving. In ons vorige artikel hebben we het al gehad over het ‘krijgen van controle over je reserveringen’ zodat je als ondernemer meer tijd vrij hebt om bijvoorbeeld te besteden aan de gast. In dit artikel gaan we juist verder inzoomen op de mogelijkheden die je dan kunt aanbieden.

Vrijetijdsbranche ontwikkeld zich snel

In de afgelopen jaren is de vrijetijdsindustrie een belangrijke inkomstenbron geworden. Je ziet inmiddels overal escape rooms opduiken, paintball arena’s ontstaan en nieuwe activiteiten zoals ‘bubbel-voetbal’ groeien in populariteit.

Deze diverse activiteiten wilt je gast ook nog eens combineren(!) want je gast komt niet alleen maar om eventjes aanwezig te zijn, maar wilt een gevulde middag vol plezier! Is iets niet mogelijk of beschikbaar? Dan gaat je gast kijken bij iemand anders die het wel kan aanbieden. Hierdoor is de vraag en aanbod dus beide aan het groeien en is het dus een uitdaging voor je als ondernemer om alles goed te beheren.

Voorpret

Je gast komt voor een totaal beleving bij je bedrijf. Of dit nou is voor een vrijgezellenfeest of familie-dag of gewoon een leuk middagje uit, de gast moet dus geëntertaind worden. Hiervoor wil je natuurlijk van tevoren de gast al informeren om zo aan de verwachting te kunnen voldoen. Dit begint vanaf het moment dat je gast je wilt benaderen. Hoogstwaarschijnlijk komt het merendeel van je gasten via een online kanaal bij je terecht en meestal via je website. Op je website moet het dan duidelijk zijn waar en hoe de gast een reservering kan plaatsen. Dit moet dus direct in het zicht staan van de gast. Is dit niet duidelijk of wordt het complex dan zal de gast gaan afhaken. De enkele gast die dan nog wel een poging wilt wagen om je bedrijf te bellen, maar vervolgens niemand aan de lijn krijgt, zal niet meer snel terug komen en dit is natuurlijk geen reclame voor je bedrijf.

Met een reserveringssysteem zoals Nostium ben je altijd bereikbaar en kun je eenvoudig en snel je gasten online laten reserveren. Het systeem kan volledig afgestemd worden op de huisstijl van je bedrijf en daarmee begint de voorpret al direct. Nostium zal een gast alléén, maar tonen wat daadwerkelijk ook beschikbaar is compleet afgestemd op de wens van je gast. Zo krijgt de gast dus geen ‘nee-verkoop’ en is teleurgesteld want een reservering is direct definitief en bevestiging. De bevestiging van de activiteit of het arrangement kun je zelfs nog helemaal in passende stijl inrichten zodat het aansluit op de beleving. Nu kan de voorpret beginnen!

Gast vermaken tijden de activiteit

Bij aanvang van je gast op locatie zal een van je medewerkers de gast moeten verwelkomen. Het voordeel is dat je medewerkers volledig op de hoogte zijn van de reservering door middel van het reserveringssysteem en proeft de gast verder de sfeer én gastvrijheid van je bedrijf.

Het kan zo zijn dat tijdens de activiteit de wens van de gast dient te veranderen. Je medewerker weet direct over de mogelijk en ziet deze in één oogopslag in het systeem en kan de gast zo verder informeren. Wanneer nodig kan de reservering eenvoudig aangepast of uitgebreid worden. Heeft dit dan nog gevolgen voor een vervolg activiteit die gepland staat? Dan zal je met Nostium er geen probleem mee hebben. Het systeem zal je personeel ondersteunen bij het maken van passende wijzigingen zonder dat je gast hiervan iets zal merken.

Nagenieten

Helaas zal er voor de gast een eind komen aan een gezellige dag. Niets is dan leuker om je gast nog te bedanken voor het bezoek. Het is nog altijd leuk een mailtje te ontvangen met daarin een bedankje en wellicht leuke foto’s die gemaakt zijn tijdens de activiteit. De gast kan hier dus nog even van nagenieten. En in de toekomst zal de gast voor een volgende keer vast en zeker weer terug komen voor nog een gezellige dag!

Je wilt je gast dus meenemen in een totaal beleving met een reserveringssysteem die hier slim op inspeelt. Nostium biedt je al deze mogelijkheden (en meer) op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier. Hier door is het digitaliseren van de vrijetijdsbranche geen belemmering, maar juist een toevoeging als intensief contact met je gast.

Inspelen op de beleving van de gast?

Neem dan contact met ons op

12 september 2019 door Nostium Nostium

Ook starten met Nostium?
Ontvang je persoonlijke offerte!

Neem contact met ons op