Het is voor je als ondernemer schakelen geweest tussen wat kan wel, wat kunnen we nog verzinnen en hoe om te gaan met alle regels en wetgevingen omtrent covid-19 om. Maar ook voor je als ondernemer goed geweest om je bedrijfsvoering en aanbod eens goed onder de ‘loep’ te nemen.

1. Klantengroep veranderd van internationaal naar lokaal.
Door de beperkingen in internationale reizen komen er minder buitenlandse toeristen op je aanbod af. Daardoor ben je meer gaan richten op lokale doelgroepen. Want consumenten hebben de behoefte aan het steunen van lokale bedrijven en activiteiten dicht bij huis. Hierdoor heb je je bedrijfsvoering opnieuw moeten positioneren in de markt, gekeken naar concurrenten en nieuwe activiteiten of arrangementen samengesteld speciaal voor deze lokale doelgroep.

2.
Meer buiten, meer natuur!
Bij vooral lokale gebieden waar veel stad is en weinig natuur trekken mensen er een dagje op uit om even buiten te genieten. Maar ook omdat het aanbod buiten makkelijker en veiliger kon dan binnen. Daardoor zijn diverse activiteiten zoals fiets-, kano- of e-bikes verhuur enorm gestegen. Dit vraagt op organisatie niveau een naadloze aansluiting met beschikbaarheid, aanbod, vraag en het beheren hiervan. Nieuwe buitenactiviteiten zijn ontwikkeld en die zullen ook wel blijven. Kijk dus wat je met je bedrijf “buiten” kan aanbieden.

3.
Vooraf online reserveren en direct al het aanbod kunnen zien.
Niet alleen door de regels kwam er een enorme vraag op het gebied van online reserveren maar gasten willen ook direct kunnen zien wat er nog ‘mogelijk’ is. Daardoor kun je er eigenlijk niet meer omheen een online-reserveringssysteem en direct betalen. Zo zijn er minder contactmomenten, een snellere doorloop en een veilige manier in het aanbeden van activiteiten. En het belangrijkste op ieder moment eenvoudig het aanbod kunnen aanpassen waar nodig op moment dat regelgeving, weer en mogelijkheid veranderd.

4.
Beleving, beleving, beleving!
Mensen willen er graag op uit en het zoekgedrag naar bijzondere activiteiten is enorm gestegen. Het “standaard” kennen we nu wel een beetje en nu gaat je gast echt voor een (dag)beleving. Kijk daarom eens goed naar je activiteiten en arrangementen en maak er iets speciaals van. Zo kun je bijvoorbeeld kijken welke samenwerkingen je lokaal aan kunt gaan met andere ondernemers, de activiteit anders benaderen en de communicatie met de gast naadloos aansluiten. Want vanaf het moment van reserveren tot zelfs na de activiteit wilt de gast ‘the experience’ beleven. Want ook daarna kun je gast vol lof over de beleving praten en het aanbevelen bij kennissen en vrienden.

5.
Online of op locatie
Daarnaast een totale nieuwe vorm van het aanbieden van activiteiten het online aanbieden van een activiteit. In 2021 is er een enorme groei geweest in het aanbieden van online escape rooms, quizzen of mini-games. Zo konden we mensen alle toch veilig iets samen doen en een ervaring beleven. Zelfs als we even helemaal “niets” meer mochten. We zijn gewend geraakt aan gesprekken op afstand en waarom dus niet ook belevingen op afstand. Kijk eens hoe je de techniek kunt gebruiken bij het online aanbieden van je activiteiten. Maar ook activiteiten of het verhuur van materiaal op locatie is gestegen. Zo komen de gasten niet meer naar jou toe maar je op locatie bij de gast. Veilig in hun eigen omgeving kunnen gasten bijvoorbeeld bubbelvoetbal, speurtochten of een andere activiteit doen. Je verzorgt de benodigde spullen en de gasten creëren hun eigen beleving.

Met ons reserveringssysteem Nostium hebben we in deze afgelopen periode veel aanpassingen gemaakt met betrekking tot de veranderende regelgevingen, aanbieden nieuwe mogelijkheden voor activiteiten en vraag van onze klanten. Daardoor zijn we uiterst flexibel in het aanbieden van de uiteenlopendste activiteiten. Benieuwd wat we voor je organisatie kunnen betekenen? We vertellen je het graag een vrijblijvende demonstratie of bel ons even voor meer informatie.

13 juli 2021 door Nostium Nostium

Ook starten met Nostium?
Ontvang je persoonlijke offerte!

Neem contact met ons op